Английски фен почина в София от свръхдоза
Секция: СПОРТ
14 Октомври 2019 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Английски фен почина в София от свръхдоза

/КРОСС/ Множество инциденти съпътстваха визитата на 4000 английски фенове, които пристигнаха в София за днешната евроквалификация срещу България на стадион „Васил Левски“ от 21:45 ч.

Ултрасите на гостите създадоха много работа на полицията и охранителите на заведения в централната част, а един от островитяните дори намери смъртта си. 32-годишният англичанин е бил намерен в безпомощно състояние на бул. „Раковски", съобщиха официално от МВР.

Веднага е откаран с линейка в „Пирогов", където обаче изненадващо започва да буйства. Крещял и псувал, като бил агресивен и налитай на бой на лекарите. Наложила се намесата на полицаи, които да го отведат в РУП. По пътя обаче британецът издъхва в патрулката. До вечерта от МВР се опитваха безуспешно да намерят приятели или близки, с които той да е пристигнал в София.

От „Пирогов" пък съобщиха, че причина за смъртта е свръхдоза наркотици - амфетамини, смесени с алкохол. Официалните резултати от аутопсията се очакват утре. Това обаче далеч не беше единственият инцидент с пияни фенове на Англия, които от няколко дни са окупирали със знамена и песни централната част на столицата. Четирима островитяни минаха през Спешна помощ, след като бяха нападнати от български ултраси. Те са се отървали само с разбити глави, а един от тях е със счупена ръка след атаката.

Работа имаше и за охранителите на заведения, които се оплакаха, че пияните британци влизат в дамските тоалетни да уринират и притесняват останалите гости. Иначе звездите на Гарет Саутгейт все пак решиха да направят лека тренировка преди мача. За целта беше залостен стадион „Георги Аспарухов", където Хари Кейн и компания потичаха двайсетина минути. Освен полиция футболистите на гостите бяха зорко следени и от частни охранители, които пътуват от Лондон навсякъде с тима.