Предстоящи събития в страната за 15 октомври
Секция: Предстоящи събития
15 Октомври 2019 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 15 октомври

/КРОСС/ *** София

От 9:30 часа в Министерски съвет премиерът Борисов свиква Съвет по сигурността.

От 9:30 часа в зала „Средец" на хотел „Балкан", Министерството на външните работи организира Конференция на почетните консули на Република България.

От 11.00 часа в сградата на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) ще се подпише Меморандум за сътрудничество и партньорство между Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, представлявана от инж. Петър Горновски - Председател на
ДАМТН и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), представляван от проф. д-р инж. Иван Марков - Ректор на УАСГ.

От 17.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" № 2 държавният глава Румен Радев ще отправи приветствие към почетните консули на България зад граница. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

*** Благоевград

От 09:00 часа в сградата на бул. „Васил Левски" 61 - бивш Завод на ЗСТ, ще тръгне мащабно роуд шоу на наймодерните тежкотоварни транспортни средства на CNG в цялата страна.

От 10.00 часа в зала 114 (Първи учебен корпус) ултрамаратонецът гл. ас. д-р Тодор Димитров
ще гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски".

*** Варна

От 11.00 часа в пресцентъра в УМБАЛ „Св. Марина" ще се проведе пресконференция с лекарите от клиниката по психиатрия, посветена на Световния ден на психичното здраве.

*** Гоце Делчев

От 15.30 часа, на площад площад „Гоце Делчев" в града, ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски.

*** Горна Оряховица

От 14.30 часа пред Младежкия дом, 10 отбора от 6 училища от община Горна Оряховица ще се включат в Празник на знанието.

*** Кюстендил

От 11.30 часа в залата на Областна администрация ще се проведе заседание на Комисията по заетост.

От 14.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил" ще бъде представен проект „За по-чист въздух в Кюстендил".

От 14.00 часа в залата на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

*** Пазарджик

От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в града инж. Иван Панайотов, кандидат за кмет на Общината, и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ ще проведат пресконференция на тема „Икономика".

От 17.30 часа в конферентната зала на хотел Хебър министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще се срещне с учители и директори от Пазарджик от общината.

*** Пловдив

От 10:00 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посети Националния център за рехабилитация на слепи.

От 11:00 в сградата на Народна библиотека „Иван Вазов - Пловдив", ул. „Авксентий Велешки" № 17, главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба издание на тема: „140 години от създаването на Народна библиотека „Иван Вазов - Пловдив".

*** Русе

От 14.00 ч. в зала „Свети Георги" на Областната администрация ще се проведе обучение на общинските избирателни комисии за изборите за общински съветници и кметове на 27-ми октомври 2019 г.

*** Стара Загора

От 11.00 ч. на площада пред административната сграда на Общината ще се проведе тържествен ритуал по изпращането на военнослужещите от 39-ия военен контингент, който ще
се включи в мисията на НАТО в Афганистан.

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 2 на Областната администрация ще се проведе редовното седмично заседание на Областната епизоотична комисия.