Мая Манолова: Търговци плащат такса „спокойствие“ с плакатите на Фандъкова
Секция: ПОЛИТИКА
15 Октомври 2019 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Търговци плащат такса „спокойствие“ с плакатите на Фандъкова

/КРОСС/ „Плащаме „такса спокойствие“, като лепим по магазините си предизборните плакати на Йорданка Фандъкова и на кандидата на ГЕРБ за районен кмет“, това разказаха търговци от столичния район „Възраждане“ при срещата си с гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова.

„Кампанията ми е основно на терен. В „Люлин“ и Банкя положението е същото – всички търговски обекти са облепени с плакати, и хората признават, че не смеят да откажат да ги залепят, защото веднага стават обект на различни проверки“, разказа пред гражданите Манолова.

Тя бе категорична, че битката на тези избори не е за ляво и дясно, а е за хората и промяната, която те искат.

„Това, което ни управлява, не е дясно, а е корупционно, диктатурно и двулично. Корупцията е в неизградената канализация, в разбитите тротоари, в липсата на достатъчно места в детските градини, в състоянието на планината Витоша, в състоянието на минералните бани и на езерото Панчарево“, заяви още Манолова.

Във връзка със замърсения въздух тя подчерта, че с идването на постудените месеци проблемът става по-голям.

„Има три източника на замърсители на въздуха – горенето на какво ли не в печките, автомобили и кал. Мерките, които Столичната община обаче прилага, са без никакъв резултат“, заяви гражданският кандидат за кмет.

И като пример за неефективна мярка посочи закупуването на 2 000 филтъра, всеки по 4 000 лв., за комините, които няма да работят, защото са предназначени за печки, в които се горят дърва, а не пластмаса, гума и дрехи.

Манолова подчерта още, че има ясна позиция относно презастрояването, а именно да се осигурят справедливи обезщетения за собствениците. Тя увери, че политиката й е насочена към кварталите.

„Не е проблем, че се ремонтира центърът, проблем е, че парите, които се харчат, са много, а ремонтите са некачествени“, обясни Манолова. „Кметът на София трябва да е лидер и да отговаря с лицето си. Мога да работя с хора от различни партии, важното е човекът да е качествен, грамотен, с квалификация“, заяви още тя в отговор на въпроса как ще управлява, след като няма екип в Столичната община.