Джаз китаристът Jonathan Kreisberg с първи концерт в SOFIA LIVE CLUB (ВИДЕО)
Секция: КУЛТУРА
15 Октомври 2019 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джаз китаристът Jonathan Kreisberg с първи концерт в SOFIA LIVE CLUB (ВИДЕО)

/КРОСС/ На 13 ноември, сряда, Sofia Live Club има удоволствието да посрещне на своята сцена невероятния китарист Jonathan Kreisberg. Музикантът гостува в страната ни за първи път със своя квартет!

Джонатан Крайсбърг е един от най-влиятелните и завладяващи джаз китаристи на нашето време. Композитор и изпълнител, американецът бързо си спечелва фенове по цял свят, благодарение на безграничен мелодизъм, чувство за хармония и неподражаем стил. Постоянно обикаля света с групи музиканти и записва дори с едни от най-добрите в тази сфера, а именно легендарния д-р Лони Смит, който казва “ Джонатан е страстен музикант, със страхотна визия и постоянно се стреми към иновации!”.

Джонатан Крайсбърг е роден в Ню Йорк. Започва да свири на китара на десетгодишна възраст, след като се премества със семейството си в Маями. На 16 години е приет в The New World School Of Arts. След дипломирането си започва да свири в безброй джаз проекти по цял свят, както и да си партнира с големи имена от музикалната сцена - Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane Monheit & Yosvany Terry.

Към днешна дата Крайсбърг има издадени 5 CD-та. Свирил е заедно и с New World Symphony под ръководството на Майкъл Тилсън Томас. Уважаван преподавател е и пример за десетки музиканти от младото поколение, които смело следват примера му. През 2017-та издава и първата си книга с композиции.

Днес отново е на турне в Европа и за пореден път ще обедини публиката с дълбокия си музикален поглед, поднесен професионално, с ярко и забележимо присъствие. Както казват негови колеги “Крайсбърг неслучайно се е превърнал в един от най-влиятелните китаристи на 21 век, а кариерата му бележи заслужени резултати”.

На сцената китаристът излиза с музикантите Martin Bejerano – пиано, Matt Clohesy – бас и Colin Stranahan – ударни.

БИЛЕТИТЕ са в продажба в мрежата на eventim.bg и Дюкян Меломан на цена 20 лева, а на място в деня на концерта ще са 25 лева. Билетът не гарантира седящо място.

video: https://www.youtube.com/watch?v=kII6gvHHzAE