Борисов: Не искам правителството да бъде ангажирано с този футболен съюз
Секция: СПОРТ
15 Октомври 2019 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Не искам правителството да бъде ангажирано с този футболен съюз

/КРОСС/ За спортно-техническата част и това, което прави БФС не се произнасям. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които сме вложили, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този футболен съюз. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който по-рано днес поиска оставката на Борислав Михайлов.

Страшно преекспонираха нещата, имаше няколко олигофрени с нацистки знаци, публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не казваме, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по-смирени в реакцията си, коментира Борисов. Той бе категоричен, че България е най-толерантната държава.

Аз мога да забраня на моето правителство да прекрати всякакви дейности с БФС и да видим по сигналите, които имаме за футболната централа. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек, подчерта още премиерът.

Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! Това заяви  по-рано премиерът Бойко Борисов на фейсбук страницата си.

След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона, подчертава Борисов. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света и хора от различни етноси, и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия, допълва още Борисов.

В понеделник вечерта българският национален отбор  се срещна  Англия на стадион „Васил Левски“ и падна с рекордните 0:6.