За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Октомври 2019 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000

/КРОСС/ За по-малко от минута безсрамен крадец отмъкна картина на Салвадор Дали от музей в Сан Франциско. Мъжът бил забелязан да се разхожда по улицата спокойно с творбата под мишница.

"Горящият жираф" на испанския майстор е нарисувана между 1966 и 1667 година. Струва около 20 хил. долара и е вдъхновена от Пикасо. Тя бе окачена в галерията Dennis Rae Fine Art.

Според ABC7 на мъжа му отнело само 32 секунди да се сдобие с творбата.

Расая Хопкинс, директор на галерията обяснява пред Time, че бил сам в помещението. Според него, бързата кражба се случила, когато той се отдалечил от предната част на галерията, където картината била изложена с лице към витрината.

Охранителните камери не са били включени по време на инцидента. Към картината имало и прикрепена аларма, но и тя не е работила по време на кражбата. Според Хопкинс "Горящият жираф" е бил местен преди дни, а кабелът на алармата не е бил прикрепен обратно, когато платното е върнато.

Според директора, крадецът едва ли ще продаде картината онлайн, тъй като е една от най-известните творби на Салвадор Дали и веднага ще бъде хванат.