Испания се класира за Евро 2020 в 92-ата минута
Секция: СПОРТ
16 Октомври 2019 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания се класира за Евро 2020 в 92-ата минута

/КРОСС/ Испания стигна до 1:1 като гост на Швеция и се класира за финалите на Евро 2020. Скандинавците поведоха, но иберийците изравниха в добавеното време. Ценния гол бе вкаран от Родриго в 92-ата минута. Преди това Берг бе открил за домакините.

Иберийците имат 20 точки от 8 мача. Швеция е на втора позиция с 15. Румъния можеше да изпревари тре кронур, но взе само точка от Норвегия. Северняците изравниха в 92-ата минута. Така Румъния остана с 14 точки, а Норвегия има 11.

До края остават още два мача. Тимът на Испания обаче няма как да бъде изместен от едно от първите две места, тъй като Швеция и Румъния играят помежду си на 15 ноември.

Контузията на Де Хеа

Испания имаше проблеми по време на двубоя, включително с контузията на Давид де Хеа. Той не игра срещу Норвегия, но сега започна титуляр. И получи контузия в бедрото, която го поставя под въпрос за двубоя между клубния му тим Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Дербито е през уикенда.

Де Хеа получи травмата след час игра при разиграване със свой съотборник. Той веднага се хвана за бедрото и седна на тревата. Вратарят бе заменен от Кепа и бавно, с помощта на физиотерапевтите, се прибра в съблекалнята. Ако той не може да играе в двубоя на „Олд Трафорд“, титуляр за Юнайтед ще бъде Серхио Ромеро.