Група“ Любе“ ще взриви публиката през декември във Варна, Пловдив и София (ВИДЕО) (СНИМКИ)
Секция: КУЛТУРА
16 Октомври 2019 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Група“ Любе“ ще взриви публиката през декември във Варна, Пловдив и София (ВИДЕО) (СНИМКИ)

/КРОСС/ Емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – група“ Любе“ ще взриви публиката през декември във Варна, Пловдив и София.

На юбилейните си концерти пред българската публика, група „Любе“ ще изпълни както най-популярнети си песни “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни.

Група“ Любе“ е сред популярните лица на руската култура по цял свят, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Групата се състои от 6 музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия.

Създател на „Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко.

 

 

През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев.

През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

В началото на 1989 г. група “Любе“ записва първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“.

Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова.

По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години. „Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=aKLQkdK8UZ8

 

През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации, с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

 

 

Почитател на група „Любе“ е и президентът на Русия Владимир Путин.  

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=HBN6siQRLBc