Атанас Фурнаджиев поема БФС
Секция: СПОРТ
16 Октомври 2019 20:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Фурнаджиев поема БФС

/КРОСС/ Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз. Това ще бъде официализирано в петък, съобщава gong.bg. За тогава има насрочено заседание на Изпълкома. На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов. Досегашният вицепрезидент Фурнаджиев ще седне на горещия стол и ще оглави БФС.

Фурнаджиев има безспорен авторитет в бизнес средите. Доказал се е като мениджър и успя да превърне една от автомобилните марки в лидер на пазара в България. Фурнаджиев има съществен принос за привличането на много чуждестранни инвестиции в България. Ползва се с добро име и неговата кандидатура е изключително консенсусна.

Наследникът на Борислав Михайлов е събрал международен авторитет в страната и чужбина. Владее перфектно английски и немски език. На заседанието на Изпълкома на БФС в петък няма да се дискутира свикване на извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на централата. Фурнаджиев няма да е временно на поста на Михайлов, а ще изкара мандата на това управление – до февруари 2022 година.

Уставът на футболната централа гласи: „При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес“.

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС.