Древният свят оживява в Националния исторически музей
Секция: КУЛТУРА
16 Октомври 2019 20:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Древният свят оживява в Националния исторически музей

/КРОСС/ Националният исторически музей /НИМ/ и неговия Детски музейно-образователен център организират фестивал на древните култури "Приключения в Древния свят" на 18 и 19 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

В последните слънчеви дни на октомври в партньорство с Българското египтологическо общество, Сдружението за антични реконструкции "Mos Maiorum Ulpiae Serdicae", Националната гимназия за древни езици и култури - НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", НИМ и Детски музейно-образователен център към НИМ ще запознаят малките посетители на възраст между 6 и 14 години и техните родители с вълнуващия свят на древните култури на Египет, Тракия, Гърция и Рим.

В два последователни дни малчуганите ще имат възможност да се включат в ателиета и работилници, където ще могат да научат как се четат и пишат египетски йероглифи, ще имат възможност да сглобяват макет на древноегипетски храм, а по-малките дами ще разберат как са поддържали красотата си древноегипетските царици.

Националната гимназия за древни езици и култури ще представи света на древните гърци и римляни с театрално ателие, в което всяко едно от децата ще може да се преобрази в античен герой и да участва в драматизация на различни старогръцки митове.

В края на приключенията в древния свят ще има викторина, а победителите ще бъдат наградени с книги, любезно предоставени от детските издателства "Златното пате" и "Фют".

Фестивалът "Приключения в Древния свят" ще се състои в петък и събота, от 11.00 до 15.00 ч., в Централно фоайе на Националния исторически музей, като входът е с билети за музея.