Kaufland България издаде енциклопедия за свойствата на плодовете и зеленчуците
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Октомври 2019 10:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България издаде енциклопедия за свойствата на плодовете и зеленчуците

/КРОСС/  Kaufland България издаде енциклопедия, посветена на свойствата на плодовете и зеленчуците, чието съдържание е оформено с експертната подкрепа на екип от Александровска болница. Целта на изданието е чрез образите на любимите на потребителите Свежи Супергерои да представи по атрактивен начин на най-малките членове на семействата внимателно подбрани и съгласувани с професионалисти любопитни факти. Изданието е оформено визуално с елементи на комикс с цел да поднася информацията по интересен и лесен за разбиране начин от децата.

„Здравословното развитие на децата е винаги актуална тема. Важно е да възпитаваме здрави деца, като това е неразривно свързано с разнообразния и балансиран начин, по който се хранят. Добре е менюто им да съдържа плодове и зеленчуци, които те не винаги предпочитат. Затова инициативи като Свежите Супергерои са ефективен и полезен инструмент, с който да стимулираме вниманието и желанието на децата към качествената и полезна храна“, коментира специалистът от Александровска болница, диетолог и председател на Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска.

Енциклопедията на Свежите Супергерои е част от мащабната кампания, с която Kaufland България, като доверен партньор на българските семейства, превръща плодовете и зеленчуците в любими съмишленици именно на най-малките и част от менюто им. От януари до началото на октомври 2019 г. търговската верига отчита продажби от близо 70 милиона килограма плодове и зеленчуци.

В 80 страници изданието надгражда това, което всички вече знаят за Чико Банана, Двойната Чери, Кивинг и техния суперотбор, с информация за техните хранителни съставки и свойства и произход, като допълва с интересни и любопитни научни факти и развенчава широко разпространени митове за плодовете и зеленчуците.

Енциклопедията на Свежите Супергерои е разработена от творческата агенция Noble Graphics и илюстраторът и керектър дизайнер Максим Калякин. Може да бъде открита във всички хипермаркети Kaufland в страната.