Илиян Йончев, кандидат-кмет от БСП за България: Плевен е нашият дом, да го подредим
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2019 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илиян Йончев, кандидат-кмет от БСП за България: Плевен е нашият дом, да го подредим

/КРОСС/ "Плевен е нашият дом, да го подредим", това призова кандидатът на "БСП за България" за кмет на Плевен Илиян Йончев пред БТВ. По думите му приоритетите на левицата в града са свързани с инвестициите, инвестиционната среда и инфраструктурата, тъй като тротоарите и пътищата са в окаяно състояние. "Обещаваме да променим Плевен, за да бъде един по-добър град за живеене. Плевен не е просто централната градска част", коментира Йончев.

Кандидатът на левицата в Плевен обърна внимание на "феномен", породен от безработицата в града - той обясни, че много хора са извозвани с автобуси към други населени места, например към Ловеч, където работят. Относно "Кайлъка", той заяви, че е бил областен управител и е наясно с тежестите, които носи паркът: "Предлагам на всички кандидати да се обединим и в следващия общински парламент да поискаме парк "Кайлъка" да стане общинска собственост с гласуван бюджет".

"Като областен управител, тогава кметът на града беше от партия ГЕРБ, издействахме 2 милиона лева за строителството на спортната зала в града по публична инвестиционна програма, също така и 3 милиона за Факултет по фармация, който е факт. Недоумявам защо през следващите 5 години правителството не отпусна останалите средства на Плевен за залата", заяви още кандидатът на "БСП за България" за градоначалник.

На въпрос от социалните мрежи, зададен към Йончев и свързан с мерките, които той би предприел в качеството си на кмет по отношение на незаконни двуетажни ромски къщи, построени в с. Буковлък, той отговори, че там има и нерегламентирани сметища и че ще бъдат взети мерки, за да бъде всичко законно.