Премиерата на "Завръщане" – стил и блясък по холивудски (СНИМКИ)
Секция: КУЛТУРА
17 Октомври 2019 15:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерата на "Завръщане" – стил и блясък по холивудски (СНИМКИ)

/КРОСС/ Вчера се състоя софийската премиера на най-новия български филм - "Завръщане", дело на режисьора Ники Илиев. Лентата събра накуп множество от съвременните звезди на българското кино, а тяхната поява на червения килим беляза дебютната вечер с много блясък.

Макар и само за няколко часа, атмосферата на Холивуд сякаш бе прекосила океана и се бе пренесла в нашата столица. Вълнение и усмивки, ярки светлини и светкавици, елегантност и стил... имаше от всичко, при това по много.

Още преди пристигането на актьорите, изпълняващи главните роли в продукцията, хората започнаха да се събират пред стената, отредена за снимки. Еуфорията зарази дори случайните минувачи, които първоначално не знаеха за събитието, но разбирайки, бързо се сляха с тълпата и извадиха телефоните си, готови да заснемат популярните лица.

И докато всички очакваха с трепет известните личности на България, най-малките им почитатели се превърнаха в център на вниманието. Десет деца на различни години стъпиха пред фотографските обективи, очаровайки всички с непринуденото си поведение и чиста радост, изписана по лицата им.

Не мина много време и екипът на "Завръщане" започна да идва един по един, като присъствието им причини истински възторг и възхищение у хората. Имената им трескаво се носеха на нисък глас сред редиците, провокирайки очите на феновете да обходят навалицата, за да ги съзрат. Най-смелите успяха да се приближат с молба да си направят селфи, а откази нямаше.

Ники Илиев, Сашо Кадиев, Орлин Павлов, Башар Рахал, Богомил Грозев и Бойко Кръстанов - представляващи мъжката част на филма, бяха заложили на официален дрескод. Господата носеха изискани черни костюми, като единствено Павлов и Кадиев бяха се спрели на смокинг с папийонка, а Ники и Орлин се отличаваха от останалите със синия цвят на дрехите си.

Дамите също бяха предпочели изтънчената визия и запълниха вечерта с красотата си. Бившата манекенка Райна Караянева носеше бял гащеризон без презрамки и широки крачоли, докато Искра Донова се бе спряла на изчистена черна рокля с дължина над коляното.

Без съмнение, обаче, най-силно впечатление направи прекрасната Диляна Попова. За премиерата тя бе избрала къса черна рокля с дълги ръкави и дълбоко V-образно деколте с пайети, улавящи светлината. Перфектната фигура на актрисата сякаш бе обгърната от необятното нощно небе отвън, обсипано с проблясващи звезди. Тоалетът и бе пристегнат в талията от широк колан с цип в предната част, а за да завърши външния си вид, тя носеше черни обувки на висок ток, сребриста чанта и ефектни обеци с камъни.

"Силно се надявам зрителите да видят красив, вдъхновяващ и интересен филм, който да ги забавлява, но и докосне емоционално. За мен е много важно чувствата, които е предизвикал у хората, да остане в тях", каза Ники Илиев пред Life.dir.bg.

"Филмът, по някакъв начин, е завръщане към мен самия - към по-забавните, но в същото време и по-сериозни продукции. Надявам се, че това е крачка напред в работата ми като режисьор", сподели още Илиев.

За образа си на екран, той каза, че е противоречив и различен от всичко, което е правил досега. Ники призна, че е било предизвикателство да режисира, играе и поддържа отлична физическа форма, необходима за персонажа му.

"Ролята ми е доста приятна, аз лично много я харесвам. Вчера гледах за първи път "Завръщане" и ми допада, че героинята ми има особености в характера си... Тя е малко по-специфична, занимава се с изкуство, има готино чувство за хумор и успява много леко да пързаля момчетата, което беше приятно за изиграване", сподели Диляна Попова, издавайки че причината за вълнението ѝ на премиерата са колегите, с които е работила.

Сред специалните гости на събитието бяха Михаела Филева, Ева Георгиева, Любомир Ковачев и половинката на Диляна - Асен Блатечки, който пристигна с малкия им син Борил.

"Завръщане" разказва историята на група приятели, които се прибират в родния си град, за да спасят от разруха къщата от детството на един от тях, с което преоткриват самите себе си. В сюжета се преплитат няколко любовни истории, а героите понякога попадат в абсурдно-комични ситуации.

От този петък лентата ще се прожектира във всички кина в страната.