Изпращаме работната седмица с чудесно време
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2019 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изпращаме работната седмица с чудесно време

/КРОСС/ През деня ще е предимно слънчево с максималните температури между 22° и 27°, в София – около 24°. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

В сутрешните часове по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 20° – 21°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 12°.

През почивните дни и в понеделник промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за периода, в повечето райони – и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо.

Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните – най-често ще са между 7° и 12°.