Трите най-големи наши ансамбъла - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще разлюлеят зала 1 на НДК
Секция: КУЛТУРА
18 Октомври 2019 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трите най-големи наши ансамбъла - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще разлюлеят зала 1 на НДК

/КРОСС/ Завладяващи български ритми, вихрени танци, пъстри фолклорни носии и повече от 150 професионални танцьори, музиканти и певци на една сцена, ще разпалят емоциите на ценителите на българския фолклор на 11 март 2020 г.

Спектакълът НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4 с трите най-големи професионални ансамбли у нас – ансамбъл „Филип Кутев“, „Тракия“ и „Пирин“ ще поднесат неповторимо изживяване за всички присъстващи в зала 1 на НДК догодина.

С нова богата и разнообразна програма и след поредица изнесени спектакли през последните години (изигран e пред пълни зали вече над 10 пъти в София, Пловдив и Варна), НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4 ще представи за първи път в София.

Трите ансамбъла - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство, ще ни подарят още по-вълнуващо и зрелищно изживяване.

На 11 март догодина отново ще станем свидетели и ще се насладим на майсторството и професионализма на състави съхранили традициите на българския фолклор през годините. В една единствена вечер ще се потопим в тяхната съкровищницата за повече от два часа, за да се заредим с неповторими емоции и положителна енергия!

Билетите за НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4 на 11 март 2020 г. в зала 1 на НДК се пускат в продажба от днес (18.10.2019) в системата на Ticketportal.bg. Цената им е от 15 до 40 лв. според мястото в залата. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, касата на зала “Арена Армеец”, книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ в цялата страна. 

Насладете се и на живо на специалното издание на НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4!

Ето и повече информация за всеки от участниците:

Ансамбъл “Филип Кутев”

Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на Ансамбъла е да съхрани, възроди и преведе във времето огромното многообразие на традиционния български фолклор, представяйки го чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора - песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев и танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли не само в България, но и по света. От създаването си до днес ансамбъл “Филип Кутев” е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

Ансамбъл “Тракия”

Фолклорен ансамбъл "Тракия" – гр.Пловдив е създаден през 1974г. от именития проф. Кирил Дженев. Спектаклите на ансамбъл "Тракия" представят по неповторим начин огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области, с което покоряват сърцата на публиката вече повече от 40 години и в над 50 страни по света. Съществен принос за този неувяхващ заряд и младежко излъчване на ансамбъла винаги са имали и изпълнителите, които са настоящи студенти или вече завършили специалисти от Академията за музикално и танцово изкуство в града.

Ансамбъл “Пирин”

Ансамбъл “Пирин” е един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското народно изкуство по света. Създаден през 1954 г., от своето съществуване до днес, ансамбъл ”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в над 60 страни по света. В своята творческа биография и репертоар ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, БНТ, Радио Благоевград и други.