Мая Манолова: „Това, което правя в кампанията си досега, е да се срещам с хората и да ги чувам"
Секция: Интервюта
19 Октомври 2019 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: „Това, което правя в кампанията си досега, е да се срещам с хората и да ги чувам"

/КРОСС/ „ Работя и с леви, и с десни и то за каузи, които се подкрепят и от леви, и от десни, и от безпартийни граждани". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова.

„Това, което правя в кампанията си досега, е да се срещам с хората и да ги чувам. Виждам това, което виждах и като омбудсман. Аз разчитам на подкрепата на хората, които идваха при мен когато бях омбудсман.

Всички тези хора ме подкрепят и аз разчитам на тях", допълни тя. По думите й, Манолова разчита на хората, които искат промяна. Тя е на мнение, че в момента проблемите в политическия живот у нас на по вертикала. „Има една малка група хора, които са окупирали властта и огромна група граждани, от които съм и аз. Тази група, която е окупирала властта не е нито лява, нито дясна, тя е корумпирана.

Битката на тези избори е на гражданите срещу тази малка група хора", подчерта Манолова. „Нямам политически амбиции. Каузата ми е да подкрепям и да помагам на гражданите на София. Разликата между кмета и омбудсмана е, че кметът разполага с инструменти и власт.

Като омбудсман успях да прекарам много важни за хората закони. Успях да накарам институциите да слушат гражданите. Но в момента, в който властта, притеснена от енергията, която се събира в институцията омбудсман, започна да блокира работата ми, аз нямах право да превърна поста на омбудсман в един обикновен административен пост", каза още Мая Манолова.