Бащи поставят началото на „гора на надеждата“ в софия
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Октомври 2019 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бащи поставят началото на „гора на надеждата“ в софия

/КРОСС/ Бащи на деца, родени в болница „Надежда", ще поставят началото на „Гора на Надеждата" в София. Първият етап от инициативата ще е в неделя /20 октомври / от 15.00ч. в Северен парк в София. Татковците ще засадят широколистни и иглолистни дръвчета с помощта на децата. Сред родителите, които подкрепят инициативата, е Георги Ангелов - пациент с бъбречна трансплантация, който стана баща наскоро след продължително очакване на дете. Георги е заместник - председател на Българския съюз на трансплантираните и един от дългогодишните участници в Световните игри за трансплантирани.

Инициативата „Гора на Надеждата" е дългосрочен проект на МБАЛ „Надежда", чиято цел е да подпомага създаването на по-добра среда за живот на децата в България. Нашата страна е сред държавите с най-много гори в Европа. Те покриват една трета от територията на страната и повечето са с естествен произход. Само около 4% от тях са се запазили като "девствени гори", неповлияни от човешка дейност, сочат данните на WWF - България.

Ето защо, заедно с родители на деца, родени в МБАЛ „Надежда", избрахме да засаждаме дръвчета, за да отбелязваме началото на новия живот. Надяваме се, макар и с малки стъпки, да подпомогнем намаляването на замърсяването на въздуха и въглеродните емисии в града, съобразявайки се с инструкциите на Дирекция „Зелена система" към Столична община.