НАТО ще отбележи 70-годишнината си в луксозен голф курорт на Острова
Секция: СВЯТ
19 Октомври 2019 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НАТО ще отбележи 70-годишнината си в луксозен голф курорт на Острова

/КРОСС/ Срещата на върха под ръководството на генералния секретар Йенс Столтенберг ще се проведе в хотел "Гроув" в графство Хертфордшър
Срещата на върха на 70-годишнината на НАТО на 3 и 4 декември във Великобритания ще се състои в луксозен голф курорт близо до Лондон, се казва в изявление на алианса, цитирано от Франс прес и Канал 3.

Срещата под ръководството на генералния секретар на НАТО ще премине в хотел "Гроув" в графство Хертфордшър на 4 декември, а на 3 декември ще има прием в Бъкингамския дворец.

"Гроув" е едно от най-престижните игрища за голф във Великобритания. Комплексът е замък от ХIII век, превърнат в луксозен хотел.

Сред водещите теми на тази среща на върха ще са напреженията в алианса, предизвикани от военната операция на Турция в Североизточна Сирия.

Друга тема, която ще обсъдят лидерите на страните от НАТО, ще е укрепването на колективната отбрана срещу Русия, "която продължава да разгръща ракети, способни да достигнат европейски градове", заяви генералният секретар Йенс Столтенберг.