Предстоящи събития в страната на 20 октомври 2019 година
Секция: Предстоящи събития
20 Октомври 2019 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи  събития в страната  на 20 октомври 2019 година

/КРОСС/
***
София.
От 11.00 часа в жк. „Младост" ще се състои акция по залесяване в междублокови пространства в квартала.

***
София.
От 15.00 часа в Северния парк ще се състои засаждане на широколистни и иглолистни дръвчета в рамките на инициативата „Гора на Надеждата".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт на Сара Брайтмън.

***
Благоевград.
От 12.30 часа пред Югозападния университет ще тръгне протестен автопоход срещу новите промени в социалното законодателство.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Експоцентър „Флора" ще се състои прожекция на филма „Португалката". Представянето на лентата е част от програмата на фестивала „CineLibri".

Варна.
От 12.00 часа в зала " Владислав" на спортен комплекс " Черно море", където отборът на ВМРО - Варна ще се изправи благотворително във футболен сблъсък срещу сборен отбор на Варна, съставен от легенди на " Черно море" и " Спартак" от близкото и далечно минало.
Събитието е с цел събиране на доброволни средства за 14 годишния състезател по кикбокс на спортен клуб "Боил" - Иван Тодоров, който се намира в състояние на будна кома.

***
Варна.
От 19.00 часа в града ще се състои гала-концерт и церемония по обявяването и връчването на отличията от Националния фестивал „Листопад на спомените".

***
Видин./ с. Иново
От 10.30 часа на летището в село Иново ще се състои откриването на раликрос „Видин - 2019".

***
Враца.
От 18.00 часа ще се състои проверка на осветлението на стадион „Христо Ботев", обновената картинг писта и основния ремонт на волейболното хале в комплекса. Те са осигурени със средства от Държавния бюджет. На проверката ще присъстват министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник областният управител Мирослав Комитски. От 18.30 часа министър Кралев ще се срещне със спортни клубове от община Враца в клуб „Фламинго".

***
Габрово.
От 8.30 часа в спортна зала „Орловец" ще започнат двубоите от мемориалния турнир по хандбал „Георги Добрев". Турнирът ще приключи с официално закриване и награждаване на отборите в 16.00 часа.

***
Елин Пелин.
От 11.00 часа в завода за производство на рециклирана пластмаса до град Елин Пелин ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Септември.
От 8.30 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще овети новопостроения храм „Св. цар Борис-Михаил".


Местни избори 2019:
***
София.
От 11.00 часа на голямата поляна на бул. „Панчо Владигеров" 20 в жк. „Люлин 7" ще се проведе голям спортен празник, в който участие ще вземат именити инструктори по фитнес, лека атлетика, kangoo jumps и kangoo jumps зумба. Събитието се организира от БСП - София и цели се привлекат младите хора от квартала към по-здравословен начин на живот.


***
София.
От 11.00 часа в кв. „Княжево" ще се проведе среща на тема „Град в планината, планина в града. Защо Витоша остава недостъпна?". В събитието ще вземат участие лидерът на БСП - София и водач на листата Калоян Паргов, кандидати за общински съветници и Александър Кьосевски - кандидат за кмет на район „Витоша". Мястото на събитието е на началната долна станция на Княжевския лифт.