Семинар „Махатма Ганди: глобални измерения”
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2019 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Семинар „Махатма Ганди: глобални измерения”

/КРОСС/ Семинарът „Махатма Ганди: глобални измерения" ще се проведе на 22 октомври, вторник, от 15 ч. в голямата заседателна зала на Института за исторически изследвания (БАН, бул. „Шипченски проход" 52, бл. 17, етаж 1.)
   Форумът е посветен на 150 години от рождението на Махатма Ганди и е част от честванията на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.
Организатори са Институтът за исEторически изследвания към БАН, специалност „Индология" в Софийски университет „Св. Климент Охридски" и клуб „Приятели на Индия".
   В семинара участват учени от Института за исторически изследвания - БАН, СУ „Св. Климент Охридски", Националния свободен университет „Индира Ганди" в Делхи и от други индийски институции, Националната художествена академия и Института за изследвания на изкуствата - БАН.
  По време на семинара във фоайето на Института за исторически изследвания - БАН фондация „Девъм" ще представи изложбата „Махатма Ганди - художествени импресии" с творби на Румяна Дамянова, Невена, Жора Гавраилова и Михаела Кръстева - Сакаян.