Георги Йорданов: Ще има балотаж във всеки един район на София (СНИМКИ)
Секция: ПОЛИТИКА
20 Октомври 2019 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Йорданов: Ще има балотаж във всеки един район на София (СНИМКИ)

/КРОСС/ В парк "Мир и дружба" (паркът пред УНСС) вчера най-младият кандидат за районен кмет в София - Георги Йорданов почерпи с бира приятели, съпартийци, гости и случайни минувачи. На събитието присъстваха множество гости сред които водачът на листата за общински съветници на БСП Калоян Паргов, кандидата за общински съветник Петко Димитров, евродепутата Цветелина Пенкова, депутата Жельо Бойчев, председателя на МО в БСП Николай Бериевски и разбира се - кандидата за кмет на София, подкрепен от няколко партии и коалиции - Мая Манолова.

В топлия ден се бяха събрали множество хора.

Мая Манолова откри събитието с кратка реч:"Всеки от вас усеща с кожата си, че е дошло време за промяна, че повече така не може. Малката група от хора, които изсмукват ресурса и енергията на Столична община трябва да си ходят. Кой ако не ние: аз - обществения защитник и младите хора; можем да направим важната крачка към промяната. Има още една седмица до 27 октомври. Всеки час и всяка минута са важни, за да покажем на хората, че не всички са еднакви, че не всички са маскари, че мача не е свирен този път, че няма да има служебна победа и че в крайна сметка силите на доброто, на справедливата кауза ще победят!"

Георги Йорданов коментира предизборната обстановка в района:"На предстоящите избори ще се случи нещо, което не се беше случвало скоро - на първо място ще имаме балотаж за кмет на столицата, а на второ място - балотаж във всеки един район на София. Мисля, че статуквото ще бъде променено коренно и съм сигурен, че госпожа Манолова ще спечели изборите. Сигурен съм и че в район "Студентски" ще има голям двубой. Но когато един човек е на една позиция прекалено дълго той се изхабява. И поради тази причина той се нуждае от един аргументиран коректив. Както и от така необходимият политически плурализъм, който да гарантира това, че един управляващ няма да се самозабрави. Кмета Дилчев наистина обръща внимание на хората, но в множеството разговори с хората, които проведохме преди и по време на кампанията установихме, че той не успява да реши проблемите на живеещите тук. Не знам дали аз бих успял да помогна на всички, но голяма част от хората са разположени към мен и заявиха желание да работят с мен и сега, и след като спечелим изборите. На всеки един от тях бих подал ръка." завърши Георги.

Калоян Паргов направи изказване: "Досега ние социалистите не сме правили такава кампания. Знам, че имаше много противоречия, но целта на този тип кампания беше Мая Манолова да разтвори ветрилото на подкрепата възможно най-много. Моите очаквания бяха точно за такъв профил за кандидат за кмет на Студентски град. Все пак Студентски град е най-младият район. По смисъла на множеството университети и млади хора, които обитават територията на този район през по-голямата част от годината. И те наистина имат една млада сила в лицето на Георги, който да им даде нова перспектива. Основното, което търсим в тази кампания е отговарянето на очакването за промяна. Стотиците хора, които виждаме искат нещо по-различно от сегашният модел. От това развитие в застой, ако можем така да наречем последните 10 години от управлението на госпожа Фандъкова."

Кандидата за общински съветник Петко Димитров също даде своите прогнози:"Очакванията ни съвпадат с очакванията на цялата общественост в София - това са очаквания за промяна. Това ще стане като се промени модела на управление на столицата като хората гласуват за кандидатите на БСП. Ако бъда избран за общински съветник това, за което ще работя е да се чува гласа на младите в София - проблемите, които те изпитват и с които съм се запознал последните две години като младежки председател на МО в БСП - София."