Американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна на първа визита в Афганистан
Секция: СВЯТ
20 Октомври 2019 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна на първа визита в Афганистан

/КРОСС/ Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър пристигна на първото си посещение в Афганистан, откакто заема този пост, предадоха световните агенции.
    Пред репортери, които го придружават, той каза, че смята, че САЩ могат да намалят силите си в Афганистан до 8600 души, без да навредят по този начин на борбата с тероризма, водена срещу организациите Ал Каида и Ислямска държава. Но той допълни, че всякакво изтегляне би трябвало да се случи като част от споразумение за мир с талибаните.
   САЩ имат около 14 0000 военни в Афганистан, които са част от оглавявана от тях международна коалиция. Американските сили обучават и консултират афганистанските сили и водят контратерористични операции срещу екстремистите.
    Визитата на Еспър в Афганистан става ден след като афганистанските изборни власти отложиха обявяването на предварителните резултати от произведените миналия месец президентски избори.
По време на визитата си в Афганистан Еспър планира среща с президента Ашраф Гани, с висшите американски командващи там и с американски военнослужещи./ГГ/