Практикум по финансова математика "Анализирай това" ще има в Русенския университет
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2019 17:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Практикум по финансова математика "Анализирай това" ще има в Русенския университет

/КРОСС/ Практикум по финансова математика "Анализирай това" за ученици от единайсети и дванайсети клас на русенските училища ще има през ноември в Русенския университет. Това съобщиха от висшето училище в града.
    Инициативата се финансира от общинската фондация "Русе - град на свободния дух", като проектът се осъществява от екип на Русенския университет, с подкрепата на четири училища.
Това е второто издание на практикума. През тази учебна година обхватът на темите е разширен, казусите са нови и се очаква да бъдат обхванати по-голям брой ученици.
    Практикумът ще представи накратко основни теми от финансовата математика и приложението й, използвайки иновативни методи на преподаване. Всяко занятие ще включва кратка лекционна част. След това на участниците се поставят казуси, които ще решават в екипи по двама на компютри, с помощта на специализиран статистически софтуер.
    Работата им ще се оценява под формата на точки, като в края на проекта те ще получат сертификати според представянето си и възможността да се явят на заключителен тест, с оценката от който ще могат да кандидатстват в Русенския университет и в частност в специалност "Финансова математика".
"На пазара на труда в Русе, а и в цялата страна има дефицит на финансови анализатори, като висшето училище в крайдунавския град обучава такива специалисти", обясняват от Русенския университет.