900 на крака пред Михаил Петров
Секция: КУЛТУРА
20 Октомври 2019 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
900 на крака пред Михаил Петров

/КРОСС/ 900 аплодираха на крака Михаил Петров в Народния, където известният актьор празнува юбилей с режисьорския си спектакъл „Един безумен ден". Но голямата изненада беше монологът на Фигаро, за който самият той излезе под бурните овации на публиката. Ролята на прочутия френски герой е от най-известните в кариерата на Мишо, който от близо половин век е сред академичните асове. 15-минутно документално видео пък разкри акценти от 47-те сезона на Петров в имперската трупа.

След финалните аплаузи зам.министърът на културата Румен Димитров поднесе на рожденика престижна награда за приноса му в развитието на изкуството и родния театър. Страхотно вълнуващо писмо бе прочетено и от шефа на Народния Мариус Донкин. След многото букети Михаил Петров просълзи цялата зала. Той припомни, че финикийските знаци, които биха били използвани за юбилейни подаръци и цветя, е по-добре да отидат при Вероника Янакиева - млада актриса, която има нужда от олекотена спортна количка, за да се предвижва по-лесно в представленията. Той решил да я подкрепи, след като видял нейно страхотно изпълнение в Ютюб.

Разбира се, Мишо не пропусна да благодари на съпругата си Нана - муза и стълб в живота и възходящата му кариера. Топ артистът, който е познат с финото си чувство за хумор, неотдавна създаде лична страница във Фейсбук, където написа: „Здравейте! Аз съм Михаил Петров. Актьорът, режисьорът, съпругът, бащата, дядото, тенисистът и т.н. - дейности, с които вярвам, се справям с желание и отговорност. Понякога имам усещането, че съм в Народен театър „Иван Вазов" от мезозойската ера. Поведението и манталитетът ми обаче, са като на "заловен революционер", който и под дулото на револвера няма да признае на колко години е всъщност. Достатъчно зрял съм, за да знам на този етап „колко е важно да бъдем сериозни" и да се позабавляваме". Неслучайно купонът под покрива на Народния бе огласен от още ръкопляскани и „Многая лета". Целият състав на „Един безумен ден" редеше мили жестове към рожденика. Сред първите дами, които го разцелуваха след представлението, беше Аня Пенчева. Двамата са страхотен дует в „Аз плащам" - един от юбилейните хитове, който ще се завърти на 24 октомври, и са верни бойни другари през десетилетията заедно в Народния.

Източник Стандарт