Предстоящи събития в страната на 21 октомври
Секция: Предстоящи събития
21 Октомври 2019 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 21 октомври

/КРОСС/ *** Москва

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

*** София

От 9.30 часа 31-ви състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу квесторите на КТБ Е. К. и Ст. Л., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

От 10.00 часа на пешеходния мост над бул. „България" до НДК ще бъде открита 6-ата фотоизложба „Виж София - променяме я заедно". Поканени са да присъстват Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, заместник-кметове на Столичната община, главният архитект на София, общински съветници, представители на фирми, членове на КСБ, възложители и изпълнители на включените обекти, партньори на в. „Строител" и др.

От 10.00 часа в зала „Тържествена" на Централния военен клуб ще се проведе международна конференция на тема „Съдебното обучение: минало, настояще и бъдеще", с което ще отбележи 15 години Национален институт на правосъдието и 25 години съдебно обучение в България.

От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу П. С., Б. Т., Б. И. и Б. С., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Р. Х., Т. Х., Н. А., М. Х. и А. Т., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. Р., М. Ж. Н. К. и Н. Т., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Н. Б., Е. Б. и М .Б., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ц. Ц., Т. В., П. А., Е. И., В. Г., С. Х., Ц. Д. и Ц. Д., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу В. Х., Н. И., И. И., К. Б., Ю. К., К. Л., М. Т., Д. Д. и Г. Д., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 16.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. Б., С. С., К. М., А. М., Ш. М., Д. Й. и И. Л., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 17.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе конференция на директорите на националните библиотеки от Югоизточна Европа на тема „Ръкописно-документално наследство в библиотечните колекции на държавите от Югоизточна Европа".

От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Слънчогледова нива" на Людмила Балабанова.

От 19.00 часа в зала „България" ще се състои концертът „Катули Кармина", посветен на 25 години перкусионен ансамбъл „Акцент".

От 19.00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще бъде представен френският спектакъл „Н".

*** Асеновград

От 11.00 часа в зала 2 на Районния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за измама за над 4 800 лв.

От 13.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за неспазване на Правилника за безопасност на труда при взривните работи в рудник „Горен Говедарник" в землището на село Джурково, заради което е загинала една жена.

*** Велинград

От 14.00 часа на градския стадион ще започнат срещите между отборите по футбол в рамките на Ученическите спортни игри за учебната 2019-2020 г.

*** Добрич

От 13.15 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведат куклени спектакли „Вълкът и седемте козлета".

От 16.00 часа в Интерактивна зала на Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои литературно четене с презентация „Оскар Уайлд и неговите приказки" по повод 165 години от рождението му.

От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Боряна" от Йордан Йовков.

*** Дупница

От 15.00 часа в града ще се състоят обучения на членовете на секционните избирателни комисии за предстоящите местни избори.

*** Кнежа

От 12.00 часа в района на град Кнежа ще бъде проверен напредъкът на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз" ЕАД. В инспекцията са поканени да участват министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и представители на местната власт, представите на изпълнителите и други.

*** Плевен

От 14.30 часа в Медицински университет Плевен министър-председателят Бойко Борисов е поканен по повод 45-та годишнина от основаването на университета.

*** Пловдив

От 9.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за шофиране след употреба на наркотици и предизвикване на катастрофа, при която е загинал един човек.

От 9.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за укриване на данъци близо 470 000 лв.

От 10.00 часа в аквариума на Регионалния природонаучен музей ще бъде открита изложбата „Най-отровните риби в света".

От 11.00 часа в ж.к. „Индустриална зона „Капсида" на ул. „Бавария" 11 ще се състои церемония по официално откриване на производствена база. На събитието ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов,
вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и Н. Пр. д-р Хасан Улусой.

От 13.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу двама мъже, обвинени за незаконна археологическа дейност.

От 13.30 часа в зала 3 на Районния съд ще се гледа делото срещу трима мъже, обвинени за палеж на сграда.

*** Поморие

От 19.00 часа в залата на Народно читалище „Просвета 1888" ще бъде представена комедията „Кафето Ви, г-н Министър" от Хореа Гарбеа.

*** Смолян

От 15.00 часа на връх Средногорец ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете на връх Средногорец и за Освобождението на Родопите, след които ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметникакостница.

От 17.30 часа на новия център в Смолян ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов.

От 18.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков" ще се проведе Надпяване в музея: Гласът на България Атанас Кателиев и гласовете на НУФИ „Широка лъка".

От 19.30 часа на Новия център на бул. „България" ще има тържествена заря-проверка по повод 107 години от Освобождението на Родопите.

*** Стара Загора

От 11.00 часа в Оперния театър ще се състои премиерата на операта за бебоци „ФА СОЛ ЛА се забавлява".

*** Ямбол

От 10.00 часа на площадката на ГИС „Странджа" в с. Горска поляна, община Болярово, област Ямбол „Булгартрансгаз" ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорна станция „Странджа". За участие в откриването са поканени министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и други.