Протестите в Сантяго взеха жертви, метрото няма да работи днес (СНИМКИ)
Секция: СВЯТ
21 Октомври 2019 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протестите в Сантяго взеха жертви, метрото няма да работи днес (СНИМКИ)

/КРОСС/ Десет души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили. Голяма част са загинали при пожари в търговски центрове, съобщиха местните власти.

Петима души загинаха, след като в неделя фабрика за облекла е била запалена от мародери в предградията на Сантяго.

Това обяви пожарната, с което броят на жертвите при безредиците достигна до седем, съобщи АФП.

„За съжаление, пет тела са открити във фабриката в Ренка“, заяви пред местните медии командирът на пожарната служба в Сантяго Диего Веласкес.

Двама души загинаха, когато грабителите подпалиха супермаркет в Сантяго в ранните съботни часове.

Метрото на Сантяго няма да възобнови работата си днес, както бе обещано по-рано, тъй като инфраструктурата му е повредена от протестите, а нанесените щети са на стойност 200 милиона долара.

„Информираме ви, че само линия 1 между гарите Пахаритос и Лос Доминикос ще бъде отворена утре, от 7.00 до 20.00 часа. Останалите линии няма да функционират“, написа компанията в Twitter.

La Tercera, позовавайки се на началника на метрото Рубен Алварадо, съобщава, че според предварителните оценки щетите са за 200 милиона долара. От 136 станции 77 са били повредени, 20 са били подпалени, а 9 са напълно изгорели.

Безредиците в чилийската столица избухнаха заради намерението на правителството да повиши цената на билета. И независимо, че президентът Себастиан Пинера реши да отмени решението си, протестите продължиха. В страната беше обявено извънредно положение , а по улиците на Сантяго бяха изпратени военни и танкове.