Таекуондото с 360-градусова камера и с облекла от нова материя на Игрите в Токио (СНИМКИ)
Секция: СПОРТ
21 Октомври 2019 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Таекуондото с 360-градусова камера и с облекла от нова материя на Игрите в Токио (СНИМКИ)

/КРОСС/ "Навлизането на новите технологии – това ще е акцентът през следващата година в развитието на таекуондото като олимпийски спорт", това съобщи у нас президентът на световната федерация д-р Чо.

„Догодина по време на Олимпийските игри за първи път ще използваме 360-градусовата камера, която ще ни даде 4D изображение. Тествахме я на няколко големи състезания. При нея няма слепи петна за съдиите така, че при видеоповторението ще премахнем субективизма. Всичко ще бъде много точно и акуратно. Целта е най-добрите атлети да не бъдат ощетявани.

Втората голяма промяна е, че ще въведем новото облекло за състезателите. То ще е изработено от нов текстил и ще е от нова материя. Ще го изпробваме на още няколко Гран при турнири и след това ще трябва да го одобрим в Управителния съвет на световната федерация“, уточни д-р Чо.

„Догодина по време на генералната асамблея на световната федерация ние ще изберем най-добрите двама спортисти – мъж и жена от всички Олимпиади проведени до сега. Всички номинирани спортисти в тази класация след това ще бъдат поканени и ще дойдат в България“, завърши д-р Чо.Същевременно БФ Таекуондо подписа меморандум за сътрудничество с Южнокорейската таекуондо асоциация. Двете страни стават официален партньор в развитието на таекуондо и корейските традиции и култура в страната.

След подписването на документа и влизането на Слави Бинев в борда на директорите на Световната таекуондо централа (KUKKIWON), българската федерация става един от най-важните фактори в развитието на двустранните отношения между България и Южна Корея, като доказал се посланик в развитието на таекуондо и корейските традиции и култура.