Продажбите на Huawei Watch GT 2 в България започват с летящ старт (СНИМКИ)
Секция: Технологии
21 Октомври 2019 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продажбите на Huawei Watch GT 2 в България започват с летящ старт (СНИМКИ)

/КРОСС/ Броени дни след официалната премиера за България на Huawei Watch GT 2, представен миналата седмица от Ивет Лалова в модерна зала на Next Level Fitness Club, започнаха и продажбите на 46-милиметровата версия на модела.

Предлаган в два дизайна – изцяло черен, и класически с кафява каишка от еко кожа, той идва със силно надградени технически параметри и функции спрямо познатия вече Huawei Watch GT, на изключително атрактивна препоръчителна крайноклиентска цена от 479 лв.

Продажбите започнаха силно още през уикенда в търговката верига Технополис, а от тази седмица моделът се предлага още и в трите мобилни оператора – A1, Теленор и Vivacom, търговска верига Техномаркет, и в партньорската мрежа на дистрибутора Polycomp.

За първи път в България Huawei представи и 42-милиметрова, дамска версия на Watch GT 2, отличаващ се с изключително елегантна версия „Refined Gold“, и класическа – с еко кожа в топло бежов цвят. Продажбите на класическата дамска версия ще започнат около средата на ноември на препоръчителна цена от 459 лева, а на Refined Gold версията – през декември на препоръчителна цена 559 лева.

 Huawei Watch GT 2 е базиран на първия специализиран чипсет на компанията за носими устройства - Kirin A1. Чипът работи с много ниска консумация на енергия и дава ненадминат живот на батерията – 2 седмици за мъжкия и 1 седмица за дамския модел при обичайна употреба.

Новият HUAWEI WATCH GT 2 е надежден партньор в 15 спорта, включително осем на открито - бягане, ходене, катерене, планинско изкачване, колоездене, плуване на открито, триатлон, и седем на закрито - ходене, бягане, колоездене, плуване на закрито, свободни тренировки, крос тренажор, гребна машина.

Той поддържа сателитните системи GPS и GLONASS, което е гаранция за правилно позициониране по време на тренировка и правилно измерване на изминатото разстояние.

Ключова за смарт часовника е функцията HUAWEI TruSeen™ за точно и ефективно измерване на пулса.

В комбинация с интелигентния алгоритъм с изкуствен интелект, функцията проследява сърдечния ритъм през цялото денонощие, дори и по време на сън, и дава ценни известия при засичане на нетипични стойности, на които препоръчва да се обърне внимание.

Часовникът е ценен партньор и в следенето на нивата на стрес и качеството на съня – две неща, които са изключително важни както за възстановяване на тялото след спорт, така и в забързаното бизнес ежедневие.

Изцяло нова за модела функция е наличието на вградена памет за съхранение и възпроизвеждане на музика директно от часовника, далеч от смартфона. 46- милиметровата версия, която вече е в продажба, разполага с вградени микрофон и говорител и поддържа Bluetooth обаждания.

И двата модела идват с изискан дизайн от 3D стъкло, който ги превръща както в ценен асистент в модерния ви лайфстайл, така и в стилен аксесоар в различни сценарии – спорт, бизнес или бляскаво парти. Изключително лесният механизъм за смяна на каишките позволява да променяте стила според случая и стила си, като 46мм версията е съвместима и с предлаганите досега сменяеми каишки за предшественика му Watch GT в оранжево и маслено зелено.