Корнелия Нинова: Демографската криза не е партиен, а национален въпрос
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2019 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Демографската криза не е партиен, а национален въпрос

/КРОСС/ „Скъпи жители на Свиленград, благодаря ви, че отделихте от времето си, за да се видим и да ви отговорим на въпросите, които ви вълнуват. В Свиленград има нерешени проблеми, но най-голямата ни тревога е за обезлюдяването и демографската криза. Нашият кмет и общински съветници ще подпомагат младите хора чрез стипендии от общината, за да учат, но след това да се върнат и да работят тук, ще има помощ на младите семейства с безплатни детски градини и ясли и осигуряването им с общински жилища”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Свиленград, където беше за да подкрепи кандидата за кмет Стамо Димитров. „Той е млад, успял човек, баща на три деца. Беше активен и като общински съветник, сигурна съм, че и като кмет ще продължи да работи за вас”, обясни Нинова.

„Трябва да направим общи усилия. Демографската катастрофа не е партиен въпрос. Това е национален въпрос”, допълни тя. Нинова обясни, че от левицата са подготвени мерки и за възрастните хора - специален социален общински пакет. 

„ За трети път предложихме в парламента преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите. Само така може да се реши проблемът с бедността на възрастните хора”, обясни лидерът на БСП. Корнелия Нинова припомни статистиката от преди няколко дни, която гласи, че в страната близо 2 милиона живеят под прага на бедност и от тях милион и половина са пенсионери.

Тя коментира, че Свиленград и регионът са много благоприятни за развитие на земеделието : „За една държава е важно да развива производството и земеделието. Затова поздравявам Стамо Димитров за инициативата- като кмет да открие общинска земеделска борса, на която земеделските производители да реализират продукцията си”.

Тя даде за пример Румъния, която създаде предприятие за изкупуване и преработка на собствената земеделска продукция.

„Ще помогнем на национално равнище с всички законадателни мерки, за да стимулираме родното производство и земеделие. Нашите кандидати тук поемат ангажимент да намалят местните данъци и такси на фирми, които инвестират в производство в региона. За да дойдат инвеститори, е нужно да им се създадат условия. Поздравявам колегите от Свиленград, че няма да продават общински имоти. Те трябва да се инвестират заедно с фирмите в общи производства, за да има и приходи за общината и да се равива икономиката”, завърши Корнелия Нинова.

 По време на срещата тя  връчи членски карти на новоприетите социалисти.