Европейското турне на De Staat вече стартира
Секция: КУЛТУРА
22 Октомври 2019 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейското турне на De Staat вече стартира

/КРОСС/ Дългоочакваното турне Bubble Gum на алтернативната рок група De Staat започна в неделя в Германия, а българските фенове са нетърпеливи да чуят парчетата от едноименния им албум. След по-малко от седмица, на 27 октомври, петимата артисти ще се качат на сцената на Sofia Live Club заедно с белгийската група Shht, по покана на Reel Feel.

Изминаха три години от дебютния концерт на De Staat в България, който накара много български фенове да се влюбят в алтернативното им звучене. Втората част на европейското турне Bubble Gum им дава възможност да се запознаят с най-новото от групата, както и да чуят някои от най-хитовите им парчета през годините. След силния старт на турнето в Хановер (Германия) момчетата продължават към Полша, Словакия и Румъния преди да кацнат в София за участието си в Sofia Live Club. Пътуването им продължава до средата на декември, а голям брой от концертите вече са напълно разпродадени.

След точно пет дни българската публика ще чуе хитовете „Kitty Kitty” , “I Am Out Of Your Mind”, “Mona Lisa” и много други парчета, представени по неповторимия начин на De Staat. Бандата ще бъде подгрята от още един нетипичен и завладяваш колектив, а именно Shht. Белгийците ще представят дебютния си албум „Love, Love, Love” – смесица от модернизъм и дигитални изкуства, които със сигурност ще изненадат всички присъстващи.

Очаква ни космически рок за нашето поколение, два нови албума, представени от две групи и общо десет музиканти на сцената на Sofia Live Club.

De Staat се състои от вокалиста Torre Florim, Vedran Mircetic (китара), Jop van Summeren (бас китара), Rocco Hueting (клавиши) и Tim van Delft (барабани). Момчетата от Shht са Michiel Renson, Mathijs Steels, Wouter Van Asselbergh, Nathan Ysebaert и James de Graef.

Билетите за концерта на De Staat са на цена от 30 лева в мрежата на Eventim.  

Повече информация за събитието може да намерите тук