Вечер в памет на акад. Евгений Примаков
Секция: КУЛТУРА
22 Октомври 2019 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вечер в памет на акад. Евгений Примаков

/КРОСС/ На 1 ноември от 16:00 в Руския културно-информационен център („Шипка“, 34) ще се проведе Вечер в памет на акад. Евгений Примаков, посветена на 90-годишнината от рождението му. Мероприятието е организирано от Форум „България-Русия“ със съдействието на Посолството на Русия в България и Представителството на Россътрудничество в България.

На тържествената вечер Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров и председателят на Форума „България-Русия“ Светлана Шаренкова ще представят книга „Нашият Примаков“ (спомени на Владимир Путин, Сергей Лавров, Валентина Матвиенко и редица известни руски обществени дейци), както и изложба, разказваща за живота на Евгений Примаков. Очаква се за презентацията да пристигнат председател и заместник-председател на Съюза на ветераните на МВнР на Русия Владимир Морозов и Владимир Казимиров, дълги години работили с този изтъкнат дипломат рамо до рамо.

След официалната част гостите ще имат възможност да видят документалния филм „Последният ден. Евгений Примаков“, заснет от телекомпанията „Звезда“.