Георги Томов, “Илинден“: Художествената самодейност трябва да бъде подкрепяна и подпомагана
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2019 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Томов, “Илинден“: Художествената самодейност трябва да бъде подкрепяна и подпомагана

/КРОСС/ "Художествената самодейност е една от най-успешните форми за съхраняване на българските традиции и народното творчество. Ето защо тя трябва да бъде подкрепяна и подпомагана. Като кмет ще работя за това", това каза Георги Томов, кандидат на БСП за кмет на район „Илинден“ на среща с членове на фолклорен клуб „Балканска младост”.

Повод бе желанието на част от участниците в клуба, които симпатизират на Томов, да изразят своята подкрепа за кандидатурата му.

В атмосферата на автентичен български дух, самодейците пожелаха на кандидат-кмета не само победа на изборите и го поканиха да се включи в клуба.

По неподправен и неповторим начин, всички присъстващи на събитието се заредиха с положителни емоции и оптимизъм.

Ръководителят и основател на клуба Стоян Стоянов, хореограф и професионален танцьор с десетилетен опит, изрази надеждите си за все по-обхватно популяризиране на фолколорните самодейности като път за запазване на българщината и красивите ни традиции.

В срещата взе участие и кандидатът за общински съветник от БСП Мария Димитрова. Двамата кандидати на БСП облякоха народните носии за късмет и бяха закичени с китка здравец за здраве и победа.