БСП: За пореден път институции заемат страната на управляващите в предизборното състезание
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2019 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП: За пореден път институции заемат страната на управляващите в предизборното състезание

/КРОСС/ БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да осигурят честното и демократично провеждане на изборите. За съжаление това е поредната кампания, в която институции заемат страната на управляващите в предизборния процес.

Прави силно впечатление, че органите на реда са насочили усилията си изцяло към кандидатите на левицата, като всяка акция е шумно отразявана в медиите - било то и само проверка по анонимен сигнал.

В същото време институциите мълчат оглушително по над 10 наши сигнала, свързани с нарушаване на българското законодателство. Няма нито едно "профилактиране" на ръководители или кандидати на ГЕРБ, което на фона на кампаниите в Русе, Созопол, Горна Оряховица не прилича на случайност, а на протекция.

Институциите си затварят очите за силовите действията на управляващите в общини като Септември, Бяла Слатина, Смолян. Хора с влязла в сила присъда, доказани сводници и лихвари се вихрят необезпокоявано като кандидати на управляващите.

Управляващите са тези, които владеят властовия и финансов ресурс, но активно се проверяват представителите на опозицията, които бяха оставени без субсидия. Едните са поставени в комфорт да водят своята кампания по същество, а другите - в обяснителен режим.

Остават броени дни до изборния ден и призоваваме институциите да бъдат на висотата на отговорността си пред обществото, а не на ангажиментите си към тези, които ги назначават.