Корнелия Нинова в Кнежа: За мен е чест да подкрепям инструктора на Румен Радев - летец изтребител Славей Тоширов
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2019 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова в Кнежа: За мен е чест да подкрепям инструктора на Румен Радев - летец изтребител Славей Тоширов

/КРОСС/ "В Кнежа съм, за да подкрепя Славей Тоширов като наш кандидат за кмет, да му пожелая успех и да постигне поне същия резултат, какъвто направи президентът. Тоширов е достоен българин, отдал живота си в служба на Отечеството. Винаги съм се възхищавала на такива хора. Подкрепям и листата, която е съчетание от хора с опит, но и младост и енергия, и найвече от хора, които обичат общината и са готови да работят за вашето добруване". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Кнежа.

"По-важно е какво ще свършат те за вас. Тук съм, за да говорим за политика, за вашия живот и ежедневие - да бъда гарант, че това, което днес казваме, ще се сбъдне. Кнежа има огромен потенциал – неразвит, най-вече в областта на земеделието и селското стопанство. В миналото е бил известен земеделски център", подчерта още Нинова. По думите й към момента общината е с неоползотворени възможности, но и с шанс да се развива. "Неслучайно тук е „Институтът по царевица” и предприятието "Сортови семена”, каза още тя.

"Какво може да се направи, за да се помогне на общината? Кметът и общинските съветници не могат да свършат всичко, но ние можем на национално равнище да им помагаме", подчерта председателят на левицата.

Нейното мнение е, че за да има модерно земеделие в България, трябва да се възстановят „Напотиелни системи"; трябва да изградим преработвателни предприятия за селскостопанска продукция – да има краен продукт с добавена стойност и работни места.

"Ще ви дам пример – в Румъния преди 1 месец държавата създаде държавно предприятие за изкупуване на селскостопанска продукция на собствените си производители. Българската земя е прекрасна – тя може да ни храни всички като народ, а не да внасяме храната си отвън. Има възможност да се отглеждат плодове и зеленчуци. Трябва правилна държавна политика", изтъкна Нинова. Тя обърна внимание, че кметовете на левицата ще предоставят общински земи на местни земеделци, ще откриват общински борси и пазари за земеделска продукция. "Кнежа може отново да стане развит земеделски район", заключи Нинова.