Предстоящи събития в страната за 23 октомври
Секция: Предстоящи събития
23 Октомври 2019 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 23 октомври

/КРОСС/ *** София

От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 10:00 часа, в двора на Детска градина "Снежанка" /ул. "Илинден" 5, под басейн Олимпия/ ще се проведе традиционният спортен празник на учебното заведение.

От 10:00 часа , зала „Пресцентър" на Министерство на труда и социалната политика, заместникминистърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще открие заключителна конференция по проект "Развитие на националната система за оценка на компетенциите MyCompetence".

От 11.00 часа в Гранд хотел София, зала „Триадица", ще бъдат представени резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари за 2- рото тримесечие на 2019 г.

От 11:00 часа в зала „Роял" на хотел "Балкан", ще бъде представен вторият годишен доклад от националния изследователски проект SDIndex (Safe Drive Index/Индекс за безопасно шофиране).

От 14:00 часа в Руския-културно информационен център ще се проведе пресконференция на руски кинематографисти, посветена на откриването на Седмица на руското кино в България.

От 16.45 часа в Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий" ще се проведе приемна с участието на водача на листата на АБВ Ивайло Калфин и гости.

От 18:00 часа на „Пиротска "-5, Македонски дом, МНИ, втори етаж, Голяма зала, ще се проведе лекция на тема: „Съвместната историческо-образователна комисия с Р. Северна Македония в светлината на решението на ЕС за отлагане на преговорите за членство". Ще ни гостува отново доц. д-р Наум Кайчев, заместник-председател на българската част на комисията.

*** ГКПП-Станке Лисичково

От 13.00 часа, ГКПП-Станке Лисичково, министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще проведе работна среща с колегата си от Република Северна Македония, министър Оливер Спасовски.

*** Видин

От 12.30 часа, в залата на Общинския съвет заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще награди отличилите се участници в XVI-то издание на Димитровденското математическо състезание.

*** Враца

От 10.00 часа в база 2 на ДКЦ-1 /Втора градска поликлиника/ ет. 2, ще бъде официално открит
специализиран кабинет по репродуктивно здраве.

*** Кюстендил

От 09.30 часа в Областна администрация ще бъде отворено помещението за съхранение на бюлетините, които ще бъдат разпределени на деветте общински администрации.

*** Панагюрище

От 17.30 часа в народно читалище „Виделина - 1865", ще се състои презентация: „Можем ли да излекуваме рака?", която ще бъде представена като част от инициативата „Училище за пациенти" от д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал".

*** Пловдив

В 10.30 часа в пространството между булевардите "Източен" и "Княгиня Мария-Луиза" ще се състои откриването на нов парк.

В 11.00 часа в сградата на ОДМВР ще се проведе брифинг с участието на зам.-директора комисар Димитър Събчев и началника на отдел "Охранителна полиция" комисар Венелин  Младенов. Те ще съобщят подробности около създадената организация за охрана на реда при провеждане на изборите на 27 октомври.

*** Шумен

10:00 часа на брифинг в ОДМВР- Шумен. Ще ви информираме за готовността на областната дирекция във връзка с предстоящите избори.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на вицепрезидента на КНСБ
Пламен Нанков и на националния секретар на синдиката Огнян Атанасов по повод организирани дискусионни форуми в страната „Арена работеща България" на тема „Фирмени политики за поведение на служителите в социалните мрежи", с участието на граждани, работници и служители, представители на неправителствения сектор, институции и други.