Дерменджиев: Приех предложението, без да се замисля
Секция: СПОРТ
23 Октомври 2019 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дерменджиев: Приех предложението, без да се замисля

/КРОСС/ Новият селекционер на България Георги Дерменджиев заяви, че е приел предложението да оглави тима, без да се замисли.

„Националният отбор е чест за всеки треньор, да представлява държавата и за мен е чест, че бях поканен. Не съм го обмислял изобщо“, каза Дерменджиев в интервю за БНТ.

„Още е много рано да говорим за подкрепа, тя идва от резултатите и ще се постараем всички да променим това статукво. Ние много добре знаем какво поколение имаме, не трябва да се нахвърляме толкова жестоко върху момчетата. Първото нещо е да разговарям индивидуално с играчите. Нека да вървим крачка по крачка, за да може да бъде правилна работата . Във футбола е доказано, че много неща може да се случат, надеждата умира последна и ще направим всичко възможно, за да се класираме на Евро 2020. Трябва да оставим всичко зад гърба си и да гледаме напред. Няма място за експерименти. Момчетата трябва да бъдат достатъчно мотивирани и отговорни, за да играят за националния отбор. На всеки треньор работата е временна, това не ме притеснява и искам да свършим добра работа и оттам нататък да преценяват“, заяви селекционерът.

Относно контролата с Хаити Дерменджиев каза, че футболът се развива много бързо и трябва да играем отговорно срещу когото и да е.

„Лидери има в отбора, нужно е обстановката да се успокои и тези момчета да повярват в себе си. Ще се разчита на играчите, които ги имаме и тези момчета трябва да знаят какво е националния отбор. Първо трябва да се запозная с обстановката. Екипът ми е готов и ще бъде обявен на пресконференция, скоро ще го научите. Важното е да бъдем реалисти и крачка по крачка да достигнем това ниво, на което сме били. Да бъдем позитивни и да гледаме напред. Нека да си уважаваме националния отбор и да покажем че сме истински българи, а не само да хулим“, призова Дерменджиев.