Кметът на Несебер с обвинение тази нощ, наложена му е мярка за задържане от 72 часа
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2019 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Несебер с обвинение тази нощ, наложена му е мярка за задържане от 72 часа

/КРОСС/ Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати,  наложен им е 72-часов арест, съобщиха източници на „24 часа“.

За ареста посред нощ потвърди и вътрешния министър Младен Маринов пред Нова тв. Лицата ще бъдат конвоирани днес до Столичното следствие.

Наложена им е и забрана да напускат страната, съобщи адвокат Петър Атанасов, който представлява Димитров.

Петимата са били привикани в РПУ Несебър малко след 22,30 ч., след като от  вчера са със свален имунитет по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Освен Димитров с обвинения за организирана престъпна група за купуване на гласове са още кандидатът на „Движение 21“ за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев и кандидат-общинските съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия и Константин Лефтеров. До този развой на събитията се стигна след като Спецпрокуратурата и ГДБОП проведоха масирана акция в община Несебър на 19 и 20 октомври срещу контролиран вот.

„Това е пряка намеса в изборния резултат. Защо се проверяват определени кандидати? Нямам думи да коментирам в каква държава живеем. Аз винаги печеля изборите със 7000-8000 гласа. Как се купуват толкова много гласове“, коментира Николай Димитров.