Корнелия Нинова в Плевен: Да освободим хората от страха и те без натиск да изберат водачите си (СНИМКИ)
Секция: ПОЛИТИКА
23 Октомври 2019 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова в Плевен: Да освободим хората от страха и те без натиск да изберат водачите си (СНИМКИ)

/КРОСС/  „Здравейте, победители! На последните европейски избори вие накарахте Борисов да каже, че ще чисти до корен в ГЕРБ- Плевен, защото бяхте по-добри. Пожелавам ви да се представите още по-добре на 27 ноември”, това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред обществеността в Плевен. Тя изрази подкрепата си за кандидата за кмет на Плевен от левицата Илиян Йончев, кандидатите за кметове на общини и листата за общински съветници.

„Те са умни, подготвени професионалисти. Това е екипът, който може да свърши работа за вас”, каза тя.

"Привличането на голям инвеститор в Плевен е една от най-важните задачи на БСП. Ние имаме конкретни предложения, за да стане това факт –да се предоставят общински терени на такива инвеститори, да се намалят местните данъци и такси за тях", заяви Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание на важността да се подготвят кадри : „Изграждането на професионално подготвени млади хора, които да останат да работят тук и да помагат на местната икономика, е един от най-важните за нас приоритети."

„Ние излизаме пред вас с много ясни и категорични ангажименти, но имаме два основни опонента – първият е страхът. Срещам го навсякъде. Обикалям цялата страна и разговарям с най-различни хора- от най-малкото село до най-големият град. Властта насади страх у българите. Страх, че ако изразят различно мнение, ще бъдат преследвани на работното си място, ако работят в администрацията. Ако имат бизнес, той ще бъде проверяван. Това е голямото предизвикателство пред нас и то няма партиен цвят. Да освободим хората от този страх и те без натиск да изберат водачите си", призова Корнелия Нинова.

"Вторият ни опонент е подмяната на вота. Навсякъде ме посрещат с притеснения за купуване на гласове и фалшификации. 50 лева за гласа ви днес- ви гарантира четири години от същото. Човешкото достойнство не се продава и не се купува", каза още лидерът на БСП.

Нинова отбеляза постигнатото от партията в последните 3 години:

„Въпреки тежките условия- вие постигнахте чудеса. За 3 години направихме 3 избора и сега правим четвърти. На първите избори победихме, когато българският народ избра Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент. На вторите избори повишихте депутатите на БСП от 38 на 80 и ни направихте сила в парламента”.

Тя подчерта, че на европейските избори левицата е единствената партия с увеличен брой депутати.

„Благодарение на вас, доверието в БСП расте. Време е на местните избори да докажем отново тази тенденция. Да удвоим кметовете и увеличим общинските съветници. Да постигнем такова участие в местната власт, че да имаме реална възможност да ви помогнем”, заяви Нинова.