Байерн победи в Гърция, Тотнъм наказа Звезда
Секция: СПОРТ
23 Октомври 2019 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Байерн победи в Гърция, Тотнъм наказа Звезда

/КРОСС/ Байерн спечели с 3:2 визитата си на Олимпиакос и се доближи на победа от елиминациите на Шампионската лига. В същото време Тотнъм записа първи успех в тазгодишното издание на турнира. Финалистът от миналогодишното отнесе Цървена звезда с 5:0. Така шампионът на Германия вече има 9 точки, Тотнъм – 4, Звезда – 3, а Олимпиакос – 1.

Левандовски пак вкара за Байерн

След като през уикенда изравни рекорда на Пиер-Емерик Обамеянг от голове в първите осем кръга на Бундеслигата, Роберт Левандовски вкара на два пъти и на Олимпиакос. Така той има 20 попадения в 17 мача във всички турнири от началото на сезона. Полякът изравни резултата в 34-а минута, след като преди това Ел-Араби бе открил за домакините. После той вкара за 1:2 в 62-ата минута. Резервата Толисо направи 1:3 четвърт час преди края. Олимпиакос обаче не се отказа и намали на 2:3 в 79-ата минута чрез Дос Сантос. Байерн обаче издържа до края и записа първа победа в последните си три мача. Това обаче бе пети пореден двубой, в който тимът на Нико Ковач допусна два гола. Освен това още един централен защитник се контузи. През уикенда това се случи със Зюле, сега – с Ернандес. Той бе заменен от Боатенг. Така бившият национал на Германия и Павар останаха единствените здрави централни защитници на тима от Мюнхен.

Тотнъм най-накрая се развихри

Тимът на Маурисио Почетино не остави никакъв шанс на Цървена звезда. Хари Кейн откри още в 9-ата минута. После Сон се разписа на два пъти – в 16-ата и 44-ата минути. Това бяха четвъртият и петият му гол за сезона. След паузата Ламела вкара за 4:0, а после Кейн сложи точка на спора 5:0 в 72-ата минута.

Успехът, ако не друго, ще повдигне настроението в Тотнъм преди визитата на Ливърпул през уикенда.