Предстоящи събития в страната за 24 октомври
Секция: Предстоящи събития
24 Октомври 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 24 октомври

/КРОСС/ *** София

От 09:00 часа в хотел „Балкан", зала „Сердика", комисар Мария Габриел ще открие 15-ата Национална конференция по е-Образование „Дигиталните иновации в помощ на е- Образованието". Тя ще представи политиките на ЕС за цифрово образование, изпълнението на Плана за действие за цифрово образование, конкретните инициативи за въвеждане на цифровите технологии в полза на образователния процес.

От 10.00 часа в сградата на ВСС ще се състои изслушване на зам.-главния прокурор Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор на България.

От 10.00 часа в зала „Рила" на хотел „Балкан", ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите, кампаниите и инициативите на СЗО и ще бъдат обсъдени партньорствата с медиите, постиженията, предизвикателствата и плановете през изминалата и тази година.

От 10.00 часа в СГС ще се гледат две въззивни мерки на:
- Цветан Гечев - обвинен за хулиганските действия по време на мача между България и Англия - Двамата афганистански граждани, обвинени за изнасилването на 17-годишно момиче.

От 10.30 часа в 501 зала на ВУЗФ, ще се проведе конференция на тема: „Кръгова икономика и
устойчиви финанси".

От 11.00 часа в сградата на Главна дирекция „Национална полиция" ще се проведе брифинг за предприетите мерки от МВР за охрана на обществения ред и нормалното протичане на изборния процес в страната. Участие ще вземат представители на „Охранителна полиция" - СДВР и ГДНП, ГДПБЗН и Дирекция „Български документи за самоличност".

От 11.00 часа в Парк хотел „Москва", заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще открие конференция за ефекта от провежданата политика на пазара на труда, финансирана със средства от държавния бюджет.

От 11.00 часа в къща-музей „Пейо К. Яворов", в присъствието на заместник-кмета д-р Тодор Чобанов, къщата-музей „Пейо К. Яворов" официално става собственост на Столична община.

От 11.30 часа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще присъства на официалното откриване на изцяло реновирания Специализиран комплекс по изгаряне и пластична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов".

От 12.30 часа на ул. „Черковна" № 90 ще се състои брифинг на Специализираната прокуратура във връзска с казуса „Несебър".

От 15.30 в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мирослав Лайчак.

От 19.00 часа в зала 3 на НДК, на официална церемония на професионалния празник на строителите, за 12-и пореден път ще бъдат връчени отличията на най-добрите строителни компании в бранша.

*** Благоевград

От 10.30 часа в сградата на ОДМВР ще се проведе брифинг във връзка със създадената от ОДМВР Благоевград организация за обезпечаване на реда и сигурността преди, по време и след края на предстоящите избори за общински съветници и за кметове в населените места.

*** Кюстендил

От 10.30 часа в Областна дирекция на МВР ще бъдат представени предприетите мерки и създадена организация за безпроблемно протичане на изборите в Кюстендилска област.

От 18.00 часа пред Драматичния театър в града ще се проведе предизборен концерт на кандидата за кмет Петър Паунов, водач на листата на Местна коалиция „ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци".

*** Перник

От 11.00 часа ще бъде направена първата копка на първи етап от реконструкцията и подмяната на водопроводната мрежа по републиканския път Драгичево -Рударци - Кладница.

*** Плевен

От 11.00 часа в зала „Магнум" ще се състои двойна тържествена промоция на Випуск 2019 здравни професионалисти на Факултет „Здравни грижи" и Медицински колеж като част от честванията, посветени на 45-годишния юбилей на МУ-Плевен.

*** Пловдив

От 10:30 часа кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив Любомира Ганчева ще направи дарение на библиотека "Иван Вазов" - Пловдив.

*** Русе

От 11.00 часа в зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия.

*** Шумен

От 10:00 часа в ОДМВР ще се проведе брифинг за готовността на областната дирекция във връзка с предстоящите избори.