Започна идентифицирането на 39-те жертви в камиона с българска регистрация
Секция: СВЯТ
24 Октомври 2019 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Започна идентифицирането на 39-те жертви в камиона с българска регистрация

/КРОСС/ Британската полиция започна работа по идентифицирането на 39-те жертви, намерени в хладилната част на камион с българска регистрация в Есекс.

Продължава разследването на тежкия инцидент. До момента е известно, че камионът е с българска регистрация, но след напускането на страната ни през 2017 година, никога не се е връщал на наша територия. Регистриран е на името на ирландска гражданка.

Камионът е влязъл на британска територия от Белгия, потвърди полицията. Арестуван е шофьорът на камиона - 25-годишният Мо Робинсън. Той е разпитван цяла нощ, а северноирландски полицаи са претърсили две къщи, свързани с него - едната в Маркетхил, а другата в Лорълвейл, предаде Би Би Си.

Британските криминалисти подозират, че водачът на камиона е част от организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на мигранти.

Междувременно от белгийската прокуратура коментираха, че към момента не могат да кажат колко време камионът е бил на тяхна територия. Възможно е да са часове, а може и да са дни, заяви говорител на белгиското обвинение.

От Българския превозвачески международен бранш пък посочиха, че по никакъв начин подобни трагични инциденти не трябва да се обвързват с доброто име на международните ни шофьори.

Честа практика било западни фирми да регистрират своите камиони на българска територия заради по-лесния лицензионен режим и по-ниските застраховки, които се плащат у нас, но те на практика не извършвали своята дейност на наша територия.