Уволняват лаборантката, забравила пациентка в скенер
Секция: Здраве
24 Октомври 2019 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уволняват лаборантката, забравила пациентка в скенер

/КРОСС/ Дисциплинарно уволнение за рентгеновата лаборантка, която забрави пациентка в скенера, подготвя управата на болницата в Павликени.

Първоначално, се обмисляше наказание със забележка, но заради обществения натиск ръководството възнамерява да наложи най-тежката санкция. Провинилата се служителка е депозирала зявление, че е с редица заболявания и не може да бъде уволнена.

Преди две седмици служителката забрави за 6 часа 70-годишна жена с белодробно заболяване в тръбата на скенер. След абсурдния случай в общинската болница влязоха на проверка РЗОК и здравната инспекция, но управителката все още няма протоколи за констатациите.

“В алгоритъма на клиничната пътека всичко е изпълнено. Пациентката е изпратена на компютърния томограф за доуточняване на диагнозата. Държим всичко за нашите пациенти да е направено, преди да ги пренасочим към друго специализирано здравно заведение”, обяснява управителката на лечебницата д-р Ренета Кръстева. Случаят на Асенка Христова е тема на обсъждане в Павликени.

Хората са категорични, че виновната трябва да понесе наказание, но и се страхуват да не закрият болницата.