Пенчо Милков води преди втория тур в Русе
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2019 23:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пенчо Милков води преди втория тур в Русе

/КРОСС/ Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след балотаж.  Пенчо Милков от БСП води преди втория тур с 32,4%, сочат данните на агенция „Тренд“.

Диана Иванова от ГЕРБ е със 26,1 процента от гласовете.

Очаквахме добър резултат, проведохме позитивна, светла кампания, ориентирана към бъдещето.

Всички мои опоненти, с изключение опонента от управляващите, заявиха, че са "за" промяна в града,коментира кандидатът на БСП пред БНТ.

Той бе категоричен, че хората са гласували за промяна. Ако искат това да продължи, на следващия тур следва да ме подкрепят, защото промяната е възможна, защото гласът на всеки един от тях има значение, коментира кандидатът на левицата. Проблемът с въздуха може да бъде решен, ако Русе не бъде оставян да се справя сам. Дълги години градът беше оставян и от държавата и от европейските институции, на които тези предприятия, които замърсяват, са също подчинени. По отношение на доходите - можем да подпомогнем инвеститорите, имаме корабостроителница, която може отново да заработи. Русе, благодарение на правителството, продължава да си няма магистрала, която да го свързва с останалата част от страната, заяви още Пенчо Милков.

Общинският съвет в Русе няма да е много шарен. Социолозите дават мнозинство на ГЕРБ, следвани от БСП.