Радина Банкова е на балотаж в Ловеч
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2019 23:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радина Банкова е на балотаж в Ловеч

/КРОСС/ В 5 от 8-те общини на Ловешка област кметовете са избрани на първи тур, съобщава БНР. Най-оспорвана беше битката в областния център Ловеч. По първоначални данни там до балотаж стигат досегашният кмет на града Корнелия Маринова от ГЕРБ и кандидатът на БСП Радина Банкова. В Троян засега води настоящият кмет от БСП Донка Михайлова.

Оспорвана е битката и в Тетевен, където се очаква да се стигне до балотаж между досегашния кмет Мадлена Бояджиева от ГЕРБ и предшественика й Милен Милев - кандидат на ПП "Напред България", но по неофициални данни е подкрепен и от ДПС.

В останалите 5 общини е сигурно, че няма да има балотаж. В Луковит изборите печели Иван Грънчаров от ГЕРБ с повече от 60%. Това ще е негов трети мандат.

В Угърчин се очаква също кандидатът на ГЕРБ Станимир Петков, който досега беше кмет, да спечели още на първи тур.

В Летница категорично печели кандидатът на Инициативен комитет, подкрепен от БСП и ГЕРБ, Красимир Джонев.

В Априлци първото място е за кандидатът на ГЕРБ Тихомир Кукенски.

В Ябланица по първоначални данни изборите още на първи тур печели Найден Найденов, който е кандидат на местната коалиция "За обединени социалдемократи".

В Общинската избирателна комисия в Ловеч е подаден сигнал, че двама мъже са се представяли за служители на НСО и са заплашвали жител на село Владиня, че ще го арестуват. Сигналът е препратен по компетентност към полицията.