Борис Цветков: С Вашия глас можем да променим „Искър“
Секция: ПОЛИТИКА
29 Октомври 2019 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борис Цветков: С Вашия глас можем да променим „Искър“

/КРОСС/ Борис Цветков – един от най-активните общински съветници в досегашния СОС - е кандидатът за кмет на БСП в район "Искър".

Той е от ж.к. "Дружба" и отлично познава проблемите в кварталите от тази част на София.

Наясно е и с всичките трудности и подводни камъни, които би срещнал в управлението на района.

"Важно е районната администрация, начело с кмета на района, да отстоява интересите на мнозинството от хора", категоричен е той. А в отстояването на интересите на хората Борис си поставя три приоритета: транспорт, презастрояване и включване на гражданите в управлението на района.

Борис Цветков държи районът около езерото да бъде запазен в сегашния си вид – като парк, а не да се презастрои.

Трябва да се предотврати строителството около него, около Дома на културата и в парка до 108 СУ.

Зелените площи трябва да бъдат запазени, защото в столицата стават все по-малко.

"Не е нормално в замърсен с фини прахови частици град и район, при няколко метростанции, хората да са принудени за няколко спирки да чакат по 20-30 минути автобус, коментира Борис Цветков. Но това не изчерпва проблемите в транспорта. Освен нередовните автобуси самата материална база е некачествена, а маршрутите не са съобразени с нуждите на квартала.

"Нека използваме енергията и желанието на хората да участват в управлението на район "Искър" и заедно да поставим и приоритизираме проблемите, да търсим и предлагаме решения", смята Борис Цветков. Това е начинът, по който той вижда бъдещето управление на района. Борис Цветков е част от създадени вече обществени и квартални съвети в ж.к "Дружба" 1 и 2, село Бусманци, кв. "Абдовица" и кв. "Димитър Миленков". За него активното участие на жителите е в основата на целанасочена политика на местно ниво и той вече търси тяхното активно участие. В годините назад Борис Цветков е успял да спечели подкрепата на редица организации – освен обществените и кварталните съвети, той има подкрепата и на Българския антифашистки съюз.

Борис е семеен – обича да пътува из България със съпругата и сина им. Релаксират заедно сред природата. Карат велосипеди и откриват нови и интересни места в страната. Помагал е в организацията на младежи от района да организират различни туристически инициативи – изкачване на Черни връх, младежки поход до връх Полувраг в Лозенската планина. Организира и почистването на парка около езерото и засаждането на дървата, част от инициативата "Дружба - красива и справедлива".

Борис Цветков, често се обръща към съкварталците си от район "Искър" да бъдат активни, да търсят правата си, да се интересуват от кандидатите за кметове и общински съветници, техните платформи и целите, които имат. "Направете своята преценка и гласувайте – с вашия глас може и ще бъде избран следващият кмет, който всички ние искаме. Той може да промени района и да подобри живота на хората!", казва Борис Цветков. Той смята, че хората трябва да бъдат активни и да се интересуват от политиката на местно ниво, за да имат информиран избор и да участват активно в решенията, които се взимат за тяхното бъдеще.