Владимир Петров: Знам как и мога да реша проблемите на „Връбница“
Секция: ПОЛИТИКА
30 Октомври 2019 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Петров: Знам как и мога да реша проблемите на „Връбница“

/КРОСС/ Владимир Петров е кандидатът на „БСП за България“ за кмет на район „Връбница“, който в неделя ще се бори на балотаж. С номер 56 в бюлетината. Той е магистър по „Финанси и счетоводство“. Работи като началник на районен инспекторат към Столичния инспекторат. Семеен е. На 35 години.

- Какво Ви отличава от другия кандидат?

Знам как и мога да реша нерешените проблеми на район „Връбница“, а те са много. Имам хъс. Имам желание. Имам достатъчно опит – от 11 години работя в Столичен инспекторат и съм наясно как функционират и си взаимодействат общинските структури.

Хората във Вашия район често протестират. Например в “Обеля” 2 имаше протести по повод застрояването на междублоково пространство.

- Трябва да се работи за промяната на подробните устройствени планове - да се направят частични изменения. Междублоковите пространства трябва да бъдат отредени за озеленяване, а не за жилищно строителство. Или като алтернатива - да се работи за отчуждаването на тези терени, така че и самите собственици да не бъдат ощетени. В тези междублокови пространства трябва да бъдат изградени стрийтфитнеси, футболни игрища, волейболни игрища и т.н. За да има къде да спортуват нашите деца, а и по-големите.

- А какво мислите за крайградските части на района?

Това са места с много проблеми. Например – хората, които живеят след гарата във Волуяк, са принудени до септичната яма да копаят кладенец. Не е нормално през 21 век да няма не само канализация, но да няма и водопровод. При това в рамките на Столична община. А напоследък хората имат проблеми и с тока, явно мрежата не издържа. Те живеят в мизерни условия, а това е недупостимо – все пак са столичани. А това може да се промени, ако районната администрация е по-активна и си е на мястото. Ако я е грижа за всички жители на „Връбница“.

- Доволен ли сте от резултата на изборите в неделя?

Притеснително е, че има основание да се смята, че има пазаруване на гласове на местата, където живеят малцинствени групи. Например в кв. “Модерно предградие. В изборния ден се забелязваше голямо струпване на хора, които буквално ги водеха до секциите. Това се вижда и от протоколите на секциите в квартала. Тези действия се отразиха на изборния резултат.

На тези, които имат желание да гласуват по съвест – искате ли да им кажете нещо?

Призовавам ги да излязат и да гласуват. Не трябва да позволяваме, чрез финансови стимули по време на избори, да се определя бъдещето на района. Има хора, които смятат, че и да гласуват – нищо няма да се промени. Уверявам ги, че това не е така. С техните гласове може да се случи промяната. Ако си останат вкъщи, след това няма да имат основание да се сърдят, че нищо добро не се случва в района, около техния блок, на тяхната улица.