Проведена е конференция на руските сънародници в РКИЦ
Секция: България - Русия
21 Октомври 2019 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проведена е конференция на руските сънародници в РКИЦ

/КРОСС/ Руският културно-информационен център беше домакин на конференция на руските сънародници от 40 града на България. В нея се включиха и представители на младежките им организации.

На конференцията присъстваха Съветникът на Посолството на Руската Федерация в България - Владимир Чертков, който е и ръководител на Консулския отдел, и вторият секретар на Посолството Евгения Горидько, която отговори на широк спектър от въпроси, свързани с гражданство, документи, обжалване, правна помощ, пенсии и други.

Ръководителят на отдела на Представителството на Россътрудничество в България Наталия Ерьомина обобщи резултатите от програмата за подкрепа за 2019 г. и отговори на редица въпроси, свързани с подготовката на безвъзмездна помощ за събития.

Също така сътрудниците от отдел "Руски език и образование" Наталия Киктенко и Стефан Щерев разказаха на участниците в конференцията за свободното образование в руските университети по квота на правителството на Руската федерация и развитието на лингвистическия проект утвърждаване отново на учене руски език в България.