Кандидатът от Младост за кмет на Младост
Секция: ПОЛИТИКА
31 Октомври 2019 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатът от Младост за кмет на Младост

Независимият арх. Стефан Стефанов продължава битката

/КРОСС/ Благодаря на съкварталците ми, които отбелязаха №87 в бюлетината за кмет на „Младост". Те разбраха, че по този начин подкрепят местен човек. Това заяви арх. Стефан Стефанов, единственият независим кандидат в битката за „Младост". На балотажа за кмет той се изправя срещу опонент от ГЕРБ.
„Аз и семейството ми живеем в „Младост". Дъщеря ми посещава детска градина в „Младост и тук ще расте. В „Младост" живеят майка ми и баща ми", допълни Стефанов, който е издигнат от инициативен комитет от съкварталци.

Той обяви, че с радост би се изправил на дискусия с опонента му, депутатка от ГЕРБ. Тъй като тя не живее в района, а е изпратена като партийно назначение, ще я запита дали е наясно с проблемите на „Младост". „Едва ли знае сутрин кой маршрут да избере, за да опита да избере задръстванията? Знае ли, че тротоарите ни са с плаващи плочки, които след дъжд ни окъпват с кал? Знае ли, че майките бутат колички по улицата, защото на тротоарите са спрели коли?".

„На живо не я познавам, може би, не обича да се разхожда сред хората. Но по снимките винаги я виждам усмихната. А на мен изобщо не ми е до смях, защото зная колко работа ме чака", добави арх. Стефан Стефанов, който каза, че се чуди дали опонентката му като кмет би била толкова пасивна, както в Народното събрание.

„Отворих сайта на парламента и видях, че от началото на мандата тя има точно 6 парламентарни питания. Предпоследното през март, последното сега по време на изборната кампания. За сравнение, например Ирена Анастасова, която бе директор на училище в „Младост", а сега е народен представител, е задала над 30 въпроса по актуални теми", мотивира се Стефанов.

Въпреки че е независим, арх. Стефан Стефанов получава широко обществено и политическо доверие. До него застават леви, десни и центристки партии като БСП, БСДП, „Екогласност", Възраждане, граждански организации като „Да спасим парк „Въртопо". Подкрепата си изразиха историкът проф. Андрей Пантев, олимпийският шампион Таню Киряков, футболният деятел Вальо Михов, настоящи и бивши народни представители като Ирена Анастасова и Иван Генов, общинските съветници Милка Христова и Калоян Паргов, певецът Орлин Горанов.

Решенията за „Младост" на арх. Стефанов се фокусират върху няколко основни точки. На първо място това е реализацията на парк „Въртопо", който ще бъде с мащабите на Южен парк. Също осъществяването на нови паркинги с поне 2000 места. Стефанов ще работи за културен дом в квартала, за втора млечна кухня, за дом за възрастни хора. Той ще залага на скоростното реновиране на детските площадки, които да бъдат поддържани , а около тях да бъде косена тревата своевременно. И законовото решаване на последствията от презастрояването. По тази тема той отново се обърна към кандидата на ГЕРБ и запита дали тя ще може да се бори с този проблем, след като гл. архитект на г-жа Фандъкова и законите на управляващите го поощряват. А относно прословутата градинка при бл. 401, ситуацията е абсурдна и точно Фандъкова с ръководения от ГЕРБ Общински съвет, през 2009 г са превърнали градинката в урегулиран имот за застрояване, приемайки този абсурден ПУП за „Младост".

Независимият кандидат призова съкварталците му да бъдат активни граждани и е категоричен, че както и досега, вратата му ще е отворена за тях.

"Гражданите ще имат пряк и непосредствен контрол на работата ми като кмет. Ще ги призова в неделя да бъдат активни, защото бъдещето на квартала зависи от всеки един от нас. Не ги призовавам да гласуват за мен, но ако решат могат да го направят с №87", каза още Стефан Стефанов.