Мая Манолова призова президента Радев да не подписва указа за главния прокурор/видео/
Секция: ПОЛИТИКА
31 Октомври 2019 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова призова президента Радев да не подписва указа за главния прокурор/видео/

/КРОСС/ "Призовавам президента на България Румен Радев да чуе гласа на гражданите и да не подписва указа за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор."
Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на пресконференция днес в предизборния й щаб.


"Позицията ми по отношение на избора на новия главен прокурор не е от вчера, не е заявена в края на кампанията, не е чак сега, а е пак сега", уточни Манолова и допълни, че за първи път в рамките на предизборната кампания е заявила становището си на 3 октомври в интервю за в. "Капитал", което е публикувано седмица по-късно.
"Казвам го за тези, които се крият и нямат позиция по този изключително важен за българските граждани избор. Казвам го за Йорданка Фандъкова и за Бойко Борисов, които умират от страх", заяви още Манолова.
"Призовавам Борисов да слезе от джипа и да внесе в парламента обещаните предложения за довършване на съдебната реформа", допълни гражданският кандидат.


Манолова отново заяви, че е готова за дебат с настоящия кмет на София и кандидат за четвърти мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.
"Потвърдих три покани за дебат в рамките на тази седмица - на бТВ, на БНТ, на "Спаси София. Човекът, който се крие и бяга от дебат е Фандъкова. Честно, справедливо и редно е това да се знае от столичани", категорична бе тя.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=_Va5gLPLDmA