Тайсън Фюри ще получи 15 млн. долара за дебюта си в Световната федерация по кеч
Секция: СПОРТ
01 Ноември 2019 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тайсън Фюри ще получи 15 млн. долара за дебюта си в Световната федерация по кеч

/КРОСС/ Бившият световен шампион по бокс Тайсън Фюри направи дебюта си в професионалния кеч, след като взе участие в шоу на Световната федерация по кеч (WWE) в Саудитска Арабия. Той победи Броун Строуман в един от главните мачове.

Според медиите в САЩ британецът ще получи един от най-високите хонорари във федерацията, който е 15 милиона долара (12 милиона паунда). Това е близо половината от всички пари, които Фюри до момента е получил в боксовата си кариера - 30 милиона паунда.

За успеха си над Владимир Кличко през 2015 г., когато спечели и титлите в тежка категория, Фюри получи хонорар от 5 милиона паунда. В края на 2018 г. от битката си с Дионтей Уайлдър британецът спечели 7 млн.


Дебютът на Фюри в кеча предизвика смесени реакции, най-вече от хората в щаба му, които не одобриха намеренията му. Той се случи в момент, в който боксьорът няма мачове, а последният му двубой беше с Ото Валин на 14 септември. Британецът победи по точки, но получи тежка аркада.

Следващият мач на Фюри ще бъде през 2020 г., когато той трябва да се изправи в дългоочакван реванш с Уайлдър. Дотук британецът е непобеден на професионалния ринг, като има 29 победи и едно равенство.